Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Konfitování

cathleen cathleen

Konfitování je způsob úpravy masa, který je původem z Francie. Spočívá ve velmi pomalé tepelné úpravě. Maso se nejprve namarinuje v soli a koření, poté se pomalu několik hodin dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji můžeme potkat konfitování kachny, husy, vepřového a hovězího masa. Výjimkou není ani konfitování česneku, ze kterého je pak výborná příloha k masu i k pečené zelenině.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tyrolský špek

Tyrolský špek zraje 22 týdnů a krásně voní. Je to skvělá delikatesa, vyrábí se z vepřové kýty,… Číst dál

Tzatziky

Tzatziky, předkrm pocházející z Řecka, který si získal oblibu i u nás. V Řecku a Turecku se… Číst dál

Uherský salám

Uherský salám je snad nejznámější maďarský fermentovaný salám se stoletou tradicí výroby. Dříve se… Číst dál

Úhoř říční

Úhoř - ryba, která vypadá jako had, je druhem paprskoploutvých ryb. Třecí akt úhoře je spojován se… Číst dál

Ucha

Ucha je tradiční rybí polévka pocházející z Ruska. Připravuje se z mnoha druhů lososovitých nebo… Číst dál

Úlky

Úlky, neboli vosí hnízda patří k tradičnímu nepečenému cukroví a Vánoce si bez nich neumíme… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli