Krachle

Krachle je sladká a rychlá dobrota z listového těsta, které se vyválí a a vykrájí se z něj různé tvary, ty se posypou cukrem a skořicí nebo ořechy. Mohou se stočit i do tvaru šneků. Při upečení se nafouknou a získají křehkost.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krachle je sladká a rychlá dobrota z listového těsta, které se vyválí a a vykrájí se z něj různé tvary, ty se posypou cukrem a skořicí nebo ořechy. Mohou se stočit i do tvaru šneků. Při upečení se nafouknou a získají křehkost.
Romadur je měkký zrající sýr s pikantní chutí a vůní ve všech fázích zrání. Zralý sýr je pokrytý… Číst dál
Rooibos je nápoj, připravovaný z listů keře s názvem čajovec kapský. Nápoj má tmavě červenou barvu… Číst dál
Rösti je tradiční švýcarský pokrm. Placičky se smaží nebo zapékají a připravují se hlavně ze… Číst dál
Rozhuda je tvarohová pomazánka s bylinkami a cibulkou. Zjemníme ji máslem, mlékem nebo smetanou do… Číst dál
Rozinky nebo taktéž hrozinky jsou sušené bobule vinné révy. Rozinky se liší dle druhu vinné révy,… Číst dál
Rozmarýn lékařský se nazývá také rozmarýna. Je to silně aromatická stálezelená rostlina keřovitého… Číst dál
Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál