

Zelný "vlašák"
Suroviny
- 500 g kysaného zelí (vymačkat)
- 4 vejce (uvařená na tvrdo)
- 200 g šunky
- 100 g tvrdého sýru
- 210 g konzerva hrášku
- 1 cibule
- 100 ml majonézy
- 150 g zakysané smetany
- lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- špetka cukru
Postup přípravy receptu
Zelí a cibuli nakrájíme na drobno. Šunku a sýr na kousky.
Hrášek necháme okapat a vše spojíme se zelím. Majonézu, smetanu a hořčici smícháme.
Společně promícháme a dochutíme. Necháme vychladit. Hodí se třeba na chlebíčky nebo jen tak s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Regionální recepty
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zelný "vlašák"
-
Právě jsem tento salát dokončila.Musím uznat že je velice dobrý.Dokážu si představit jeho vylepšení i třeba kouskem nastrouhaného křenu.
-
Moc dobry salat,děkuji
-
janatka: Děkuji jsem ráda že chutnal..
-
Moc děkuji za tento recept. Připravovali jsme ho na soutěž o zelí a sklidil veliký úspěch. Tímto se omlouvám, že jsem ho dnes použila jako svůj do soutěže. Jinak recept jsem už předala dalším nadšeným strávníkům.
-
Tak tenhle salár mě zaujal, určitě vyzkouším
-
já to dělala i ze sterilovaného zelí a bylo to dle strávníků ještě lepš))))))))))))))doporučuji
-
Nemaje hrášku jsem dal kukuřičku a taky byla dobrá
-
Taky jsem zkoušela a byl moc výborný (y)
-
Včera jsem dělala - výborná mlska
!
-
Zajímavý recept
-
vyzerá chutne..určite vyskúšam
-
-
Tomas Dudacek: Jé Tomáši děkujíí moc
-
Dostavam stale tyto recepty a obdivuji napaditost Tento je take perfektni a hlavne je to velice lehka krme...
-
Bahula: Evi já ti moc děkuji za vyzkoušení
a hlavně za moc milý komentář. Vážím si toho
zvlášť od tebe,
díky