Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nádivka

yanull yanull
Nádivka

Svou povahou patří nádivka mezi nákypy. Připravujeme ji jako náplň hlavně do drůbeže, ale třeba i do bůčku, nebo ji podáváme jako samostatný pokrm. Nejznámější je velikonoční nádivka, kterou známe jako hlavičku. Základem je vždy máslo a žloutky utřené do pěny. K tomu přidáme navhlčené pečivo, maso, nejčastěji uzené, zelené bylinky, na jaře mladé kopřivy, dochutíme kořením a česnekem. Celou ji nadlehčíme sněhem z bílků a dozlatova upečeme v pekáčku.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Moravský vrabec

Moravský vrabec jsou doměkka rozpečené tučnější kousky vepřového masa. Nejlepší kombinace je bůček… Číst dál

Moravský vrabec

Mortadela

Mortadela je druh jemného vepřového salámu, s kousky slaniny, ochucený kořením. Pochází z Itálie.… Číst dál

Mortadela

Moruše

Moruše, plody morušovníku, jsou jedlé a velmi chutné ovoce. V syrovém stavu jsou silným… Číst dál

Moruše

Mošt

Mošt je tekutina, která vzniká lisováním různého ovoce. Nejznámější jsou vinné nebo jablečné mošty,… Číst dál

Mošt

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Mousse

Mousse je čokoládová pěna lahodné chuti, která pochází z Francie. Rádi si na ní pochutnají všichni… Číst dál

Mousse

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Naposledy jste si prohlédli