Petržel hladkolistá

Petržel hladkolistá má výraznější chuť než kudrnka, používá se hlavně ve středozemní kuchyni. Skvěle se hodí do omáček, k těstovinám, do rizota, k drůbežímu masu, rybám a plodům moře. Někdy se jí říká italská petržel.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Petržel hladkolistá má výraznější chuť než kudrnka, používá se hlavně ve středozemní kuchyni. Skvěle se hodí do omáček, k těstovinám, do rizota, k drůbežímu masu, rybám a plodům moře. Někdy se jí říká italská petržel.
Uzenku mohli lidé poprvé ochutnat v roce 1891 na Zemské jubilejní výstavě. Podávala se teplá, s… Číst dál
Vafle jsou pochoutkou původem z Belgie a Francie. Dají se připravit jak z kynutého těsta, tak i z… Číst dál
Vajahit je výrobek na bázi sójové bílkoviny, škrobu, syrovátky a kukuřičné mouky. Má dobrou… Číst dál
Vanilovník plocholistý, též vanilka plocholistá nebo vanilka pravá, je lianovitá orchidej, z čeledi… Číst dál
Vánočka je sladký druh pečiva z kynutého, ale někdy i jiného těsta, který nechybí na žádném… Číst dál
Rod vavřínu zahrnuje tři druhy, jsou to stromy rostoucí ve Středomoří. Vavřín vznešený je známý pod… Číst dál