Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Preclík

yanull yanull
Preclík

Křupavý, jemný, kynutý, slaný, sladký - ve všech těchto podobách se může preclík vyskytovat. Těsto se vyválí do tenkého válečku, stočí se do kruhu, konce se překříží a přilepí. Historie je spojena s náboženstvím a hlavně Velikonocemi, má připomínat paže a ruce pri modlení. Nyní se preclíky pečou celoročně, sypou se mákem, solí. Německé preclíky se před pečením na 30 sekund ponoří do horké vody se sodou.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Řepkový olej

Řepkový olej se získává z rostliny řepky olejné. Všichni znají kvetoucí lány žluté řepky, z jejichž… Číst dál

Řeřicha

Řeřicha je léčivá bylinka pepřové chuti. Používá se hlavně v čerstvém stavu do salátů, na posypání… Číst dál

Řeřicha

Římský kmín

Kumín neboli římský kmín jsou semena šabreje kmínovitého.Je to tradiční orientální koření,… Číst dál

Římský kmín

Sacher dort

Sacher dort je originální čokoládový dort. V roce 1832 ho vytvořil šestnáctiletý učeň Franz Sacher.… Číst dál

Sacher dort

Sake

Sake je dezertní víno se specifickým nádechem ze zkvašené rýže, s výraznou vůní skořice i s dalšími… Číst dál

Sake

Salak

Salak patří mezi tropické ovoce a říká se mu hadí ovoce či hadí fík, a to pro jeho povrch, který… Číst dál

Salak

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli