Risoni

Risoni jsou těstoviny, které svým tvarem připomínají zrnka rýže. Připravují se z tvrdozrnné pšenice. Po uvaření si zachovají pevnější strukturu a nelepí se.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Risoni jsou těstoviny, které svým tvarem připomínají zrnka rýže. Připravují se z tvrdozrnné pšenice. Po uvaření si zachovají pevnější strukturu a nelepí se.
Mořské řasy bychom mohli nazvat slovy "mořská zelenina". Obsahují více vitamínů a minerálů než… Číst dál
Mošt je tekutina, která vzniká lisováním různého ovoce. Nejznámější jsou vinné nebo jablečné mošty,… Číst dál
Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál
Mozzarella je druh měkkého sýru ve tvaru oválu, pocházejícího z italské Kampánie. Má sněhobílou… Číst dál
Muffin je pečivo menších rozměrů, které se vejde do dlaně dospělého člověka. Některé tvarem… Číst dál
Mungo jsou malé fazolky s velkým přínosem do kuchyně, i pro naše zdraví. Neobejdou se bez nich… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál