

Pivní krkovice s hořčicí
Suroviny
- 4 ks krkovice (bez kosti)
- 1 cibule (velká)
- sůl
- 3 lžíce hořčice lahůdková (nebo obyčejná plnotučná 3 lžíce)
- pepř mletý bílý
- 1/4 lžičky cukru krupice
- 200 - 300 ml světlého piva
- olej
- pár plátků slaniny
- 4 žampiony (malé)
- asi 1 lžíce hladké mouky
- pár kapek worchesteru (nemusí být)
- pár kapek sojové omáčky (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Plátky krkovice naklepeme, opepříme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Smícháme jí v míse s pivem, solí, pepřem, hořčicí, cukrem a vložíme připravené plátky masa. Necháme marinovat v chladu nejméně 2 hod.(když není čas můžeme nechat jen 20 min.).
Na pánvi ohřejeme olej, vložíme plátky masa, z obou stran je opečeme, vyjmeme na talíř a uložíme do tepla.
Na pánev po mase přidáme trošku oleje, vložíme cibuli z marinády, na proužky nakrájenou slaninu, orestujeme, přidáme na plátky pokrájené žampiony zamícháme, zasypeme moukou, orestujeme, zalijeme marinádou a dle potřeby doředíme vývarem nebo vodou. Dochutíme solí (worcestrem, sojovkou), hořčicí a necháme provařit.
Pak vložíme maso, prohřejeme a podáváme s bramborem nebo bram.kaší a salátem - třeba zelným nebo hlávkovým.
Poznámka od kuchařky
Tahle lze naložit i jiné maso, třeba kotlety na letní grilování - maso se nechá okapat, vloží se na rozžhavený gril a opéká se při opakovaném potírání marinádou po dobu asi 15 min. Bohužel na focení postupu nebyl čas a tak jsem udělala jen tuto fotku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pivní krkovice s hořčicí
-
Tak to nema chybu :) delala jsem s americkyma bramborama a vyborne. Davam bodik ;)
-
Děkuju všem za milé komentáře, vyzkoušení i fotku
. Martysku
díky za tip na vyzkoušení jako hotovku
.
-
Dnes jsem dělala,jen jsem to mírně přehnala se solí(je na mase i v marinádě)a tak jsem tam vrazila 2lžičky zakysané smetany a super!!Díky za recept,je to zas něco jiného.
-
Výborné
Nedělala jsem na minutku, ale podušené v troubě, už jsem ani nedochucovala, nebylo potřeba. Moc velká dobrota
-
Miruš, nemělo to chybu. Přidávám foto
Jen já jsem měla tu omáčku světlejší, asi jsem měla mít tu cibuli tmavší. Každopádně jsme si pochutnali
-
vzdycky me fascinuje ta štávička u masa. Vzdycky závidím, jak ji delají v restauracích. Hned to dá masíčku jinou výšku. Kéž bych věděla jak to dělají
-
Naprosto výborný recept. Povedlo se to na jeničku. Jen se mi připalovala cibulka s hořčicí. Tak jsem musel pak co jsem vyndal maso tu spálenou cibulku vyhodit.
-
Handulo
,děkuju
a moc mě potěšila tvá baštící rodinka
.
-
Mirčo, byla to mňamka
. Rodinka baštila jen se z ní kouřilo. Díky za recept Boduješ
-
Určitě bude, už si píšu co mám mimo masa ještě zítra nakoupit. V sobotu nerada chodím do města.
-
Handula
tak ať vám nedělní oběd chutná
.
-
Dneska jsem koupila krásnou krkovičku a tak hledám něco nového. Tohle vypadá zajímavě a tak určitě vyzkouším. Uvidíme co tomu řekne v neděli rodinka. Díky.
-
zuzi(neregi.)
děkuju moc za příjemná slova
.A jsem moc ráda,že jste si pochutnali
.
-
právě jsem to dovařila :)vážne to je luxus
paráda a jde se spát s plným pupkem..jooooooooooo a než jsem si přečetla že se k tomu hodí zelnej salátek tak jsem ho udělala sama od sebe
vážně luxus
-
Janatka
díky za vyzkoušení a jsem moc ráda,že jste si pochutnali
.Moc se mi líbí,jak umíš hezky improvizovat a udělat jídlo ještě zajímavějším
.