Pivní krkovice s hořčicí

mirca75 Kuchařka: mirca75

Vepřové maso 24 názorů

Suroviny

4 ks krkovice (bez kosti)
1 cibule (velká)
sůl
3 lžíce hořčice lahůdková (nebo obyčejná plnotučná 3 lžíce)
pepř mletý bílý
1/4 lžičky cukru krupice
200 - 300 ml světlého piva
olej
pár plátků slaniny
4 žampiony (malé)
asi 1 lžíce hladké mouky
pár kapek worchesteru (nemusí být)
pár kapek sojové omáčky (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice naklepeme, opepříme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Smícháme jí v míse s pivem, solí, pepřem, hořčicí, cukrem a vložíme připravené plátky masa. Necháme marinovat v chladu nejméně 2 hod.(když není čas můžeme nechat jen 20 min.).

  2. Na pánvi ohřejeme olej, vložíme plátky masa, z obou stran je opečeme, vyjmeme na talíř a uložíme do tepla.

  3. Na pánev po mase přidáme trošku oleje, vložíme cibuli z marinády, na proužky nakrájenou slaninu, orestujeme, přidáme na plátky pokrájené žampiony zamícháme, zasypeme moukou, orestujeme, zalijeme marinádou a dle potřeby doředíme vývarem nebo vodou. Dochutíme solí (worcestrem, sojovkou), hořčicí a necháme provařit.

  4. Pak vložíme maso, prohřejeme a podáváme s bramborem nebo bram.kaší a salátem - třeba zelným nebo hlávkovým.

Poznámka

Tahle lze naložit i jiné maso, třeba kotlety na letní grilování - maso se nechá okapat, vloží se na rozžhavený gril a opéká se při opakovaném potírání marinádou po dobu asi 15 min. Bohužel na focení postupu nebyl čas a tak jsem udělala jen tuto fotku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 634 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivní krkovice s hořčicí

  • kett36 kett36

    Tak to nema chybu :) delala jsem s americkyma bramborama a vyborne. Davam bodik ;) :-K :-8

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Děkuju všem za milé komentáře, vyzkoušení i fotku:-). Martysku:-) díky za tip na vyzkoušení jako hotovku;-).

    Odpovědět

  • macek44 macek44(neregistrovaný)

    Dnes jsem dělala,jen jsem to mírně přehnala se solí(je na mase i v marinádě)a tak jsem tam vrazila 2lžičky zakysané smetany a super!!Díky za recept,je to zas něco jiného.:yes:

    Odpovědět

  • Martysek Martysek

    Výborné:-p Nedělala jsem na minutku, ale podušené v troubě, už jsem ani nedochucovala, nebylo potřeba. Moc velká dobrota:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Miruš, nemělo to chybu. Přidávám foto;-) Jen já jsem měla tu omáčku světlejší, asi jsem měla mít tu cibuli tmavší. Každopádně jsme si pochutnali:-p

    Odpovědět

  • Lenullka Lenullka

    vzdycky me fascinuje ta štávička u masa. Vzdycky závidím, jak ji delají v restauracích. Hned to dá masíčku jinou výšku. Kéž bych věděla jak to dělají :-)

    Odpovědět

  • Petr´s Petr´s(neregistrovaný)

    Naprosto výborný recept. Povedlo se to na jeničku. Jen se mi připalovala cibulka s hořčicí. Tak jsem musel pak co jsem vyndal maso tu spálenou cibulku vyhodit. :yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Handulo:-),děkuju:-8 a moc mě potěšila tvá baštící rodinka:-p;-).

    Odpovědět

  • Handula Handula

    Mirčo, byla to mňamka:-p. Rodinka baštila jen se z ní kouřilo. Díky za recept Boduješ:yes:

    Odpovědět

  • Handula Handula

    Určitě bude, už si píšu co mám mimo masa ještě zítra nakoupit. V sobotu nerada chodím do města. :-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Handula:-)tak ať vám nedělní oběd chutná:-p;-).

    Odpovědět

  • Handula Handula

    Dneska jsem koupila krásnou krkovičku a tak hledám něco nového. Tohle vypadá zajímavě a tak určitě vyzkouším. Uvidíme co tomu řekne v neděli rodinka. Díky. :-p

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    zuzi(neregi.):-) děkuju moc za příjemná slova:-8.A jsem moc ráda,že jste si pochutnali:-p;-).

    Odpovědět

  • zuzi zuzi(neregistrovaný)

    právě jsem to dovařila :)vážne to je luxus:-*paráda a jde se spát s plným pupkem..jooooooooooo a než jsem si přečetla že se k tomu hodí zelnej salátek tak jsem ho udělala sama od sebe:yes:vážně luxus:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Janatka:-)díky za vyzkoušení a jsem moc ráda,že jste si pochutnali:-p.Moc se mi líbí,jak umíš hezky improvizovat a udělat jídlo ještě zajímavějším;-).

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: krkovice recepty krkovice vepřová krkovice recepty pivní marináda na krkovičku krkovice na grilu recept grilování krkovice recepty krkovice recepty na grilování krkovice marinády na grilování krkovice marináda na krkovici vepřová krkovice krkovička na pivu krkovička s hořčicí recepty z krkovice recept krkovice grilovaná krkovice recept grilovaná krkovice v pivní marinádě grilování recepty krkovice marinada s horcici krkovice na grilu

Zapomněl/a jsem heslo