Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak [stejk]

yanull yanull
Steak

Na steak se vždy používá to nejlepší maso. Přes vlákno se krájí plátek z většího kusu, často hovězího masa. Steaky se upravují většinou grilováním nebo opékáním na kvalitní pánvi, nejlépe litinové, kterou lze řádně rozpálit, aby se maso zatáhlo. Stupeň a délka propečení se odvíjí podle přání konzumenta.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Chateaubriand

Pod francouzským názvem Chateaubriand se skrývá velký steak z toho nejlepšího hovězího masa, a to z… Číst dál

Chia semínka

Chia semínka jsou velmi drobná jedlá semena rostliny Salvia hispanica. Považují se za… Číst dál

Chia semínka

Chilli con carne

Chilli con carne je doslova to, co se skrývá pod tímto názvem, čili chilli s masem. Kromě cibule,… Číst dál

Chilli con carne

Chipsy, čipsy

Chipsy jsou pochutiny z tenkých plátků brambor, které se smaží a ochucují různým kořením nebo… Číst dál

Chipsy, čipsy

Chléb

Chléb patří k základním potravinám a neumíme si bez něj představit náš jídelníček. Existuje mnoho… Číst dál

Chléb

Chlebíček

Obložený chlebíček, který se podobá těm dnešním, uvedl ve známost na počátku 20. století lahůdkář… Číst dál

Chlebíček

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Naposledy jste si prohlédli