Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vafle

yanull yanull
Vafle

Vafle jsou pochoutkou původem z Belgie a Francie. Dají se připravit jak z kynutého těsta, tak i z toho, ze kterého připravujeme palačinky. Dokřupava opečené si je dělají ve vaflovači všichni, kteří chtějí začít den sladkou snídaní. Při přípravě se fantazii meze nekladou, lze je udělat s ovocem, polít čokoládou, hodí se k nim zmrzlina i šlehačka. Nemusíme zůstat jen u sladké varianty, pochutnat si můžeme na vaflích slaných, jako příklad lze uvést sýrové vafle se špenátem a vejcem.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Jidášovy provazy

Jidášovy provazy je tradiční, zvykoslovné velikonoční pečivo z kynutého těsta. Tenké válečky těsta… Číst dál

Jidášovy provazy

Jícha

Jícha může být hustá omáčka nebo polévka, ve staročeštině to byl výraz pro jíšku. Číst dál

Jícha

Jikry

Jikry jsou samičí pohlavní buňky, vajíčka ryb. Mořské ryby produkují plovoucí jikry, sladkovodní je… Číst dál

Jikry

Jitrnice

Jitrnice je masný výrobek z vepřového masa a patří k typickým produktům při zabíjačce. Na Moravě… Číst dál

Jitrnice

Jogurt

Jogurt je kysaný mléčný výrobek, vyrobený kysáním (nejčastěji kravského) mléka působením mléčných… Číst dál

Jogurt

Jogurtové mléko

Jogurtové mléko je vlastně rozředěný jogurt (základem je jogurtová kultura), kterého musí být v… Číst dál

Jogurtové mléko

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Naposledy jste si prohlédli