Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Viněgret

yanull yanull

V ruské kuchyni se připravuje salát z vařené, kvašené a syrové zeleniny, a brambor, s názvem "viněgret". Nechybí v něm mrkev a červená řepa, okurky a jarní cibulka. Přidává se vařené nebo pečené maso, solená ryba a také nakládané houby. Zálivka je z oleje, octa, cukru, soli a hořčice.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Med

Včelí med existuje 150 milionů let. Je to jediná potravina, která obsahuje vše k udržení života.… Číst dál

Med

Medvědí česnek

Medvědí česnek je vytrvalá bylina s podzemní cibulí. Je rozšířený v celé Evropě. Na jaře jako jedna… Číst dál

Medvědí česnek

Meloun

Ač chutná sladce, je to druh plodové zeleniny z čeledi tykvovitých. Rozdělují se na dvě skupiny,… Číst dál

Meloun

Meruňka obecná

Meruňka je strom z rozsáhlého rodu slivoní. Pochází z Číny. Plody jsou peckovice s oranžovým… Číst dál

Meruňka obecná

Metyja, netyja

Metyja, netyja je krajový název pro jídlo z vařených brambor, někde se názvy mírně liší. Ale vždy… Číst dál

Metyja, netyja

Mikrovlnná trouba

Mikrovlnná trouba, zkráceně pod názvem mikrovlnka, je elektrický přístroj pro tepelnou přípravu… Číst dál

Mikrovlnná trouba

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Naposledy jste si prohlédli