Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka

yanull yanull

Polévka je grunt a poctivá zelňačka k němu určitě patří. Zelí je plné vitamínů a pokud je ještě domácí, tak touto polévkou prospějeme svému zdraví. Tato polévka ze zelí, brambor, smetany a dobré klobásky nás zasytí i zahřeje, nejlépe chutná rozleželá druhý den.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Lahůdkové droždí

Lahůdkové droždí jsou sušené vločky droždí, jehož složkou je sladový výtažek. Nepoužívá se ke… Číst dál

Langoše

Langoše jsou původem z Maďarska. Jedná se o pokrm z kynutého těsta, z mouky a tekutiny, ve tvaru… Číst dál

Langoše

Langusta obecná

Langusta patří k nejmohutnějším mořským korýšům. Dospělý jedinec může vážit až 8 kg. Nemá klepeta,… Číst dál

Langusta obecná

Lasagne

Lasagne jsou italské těstoviny, které se vyrábí ve tvaru širokých pásů. Jejich původ se vztahuje k… Číst dál

Lasagne

Laskonka

Laskonka je typicky český druh zákusku, který snad každý zná. Připravuje se z ušlehaných bílků a… Číst dál

Laskonka

Lečo

Lečo je jídlo typické pro maďarskou a středoevropskou kuchyni, velmi oblíbené i u nás, a to… Číst dál

Lečo

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál

Kdoule

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál

Slanina

Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál

Slanina

Čubrica

Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál

Naposledy jste si prohlédli