Nutriční hodnoty (Dort marcipán Princezna (bílý))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 569 kJ / 853 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,50 g |
| Tuky | 30,79 g |
| – nasycené | 7,39 g |
| – nenasycené | 14,28 g |
| –– mononenasycené | 11,26 g |
| –– polynenasycené | 3,02 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 1,65 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 399 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 102,95 g |
| – cukry | 61,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 lžíce 1 lžíce horké vody | Voda | 18 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 60 g |
| 5 lžic 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 kompotované mandarinky | Mandarinka čerstvá | |
| 3 3 smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 2 2 ztužovače šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| 1 1 vanilkový cukr (nebo cukr na doslazení) | Cukr vanilkový | |
| 2 2 marcipánové hmoty | Fondán | |
| cukr moučka na vál | Cukr bílý | |
| kakao na posyp | Kakao prášek |