Nutriční hodnoty (Dort marcipán Princezna (bílý))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 569 kJ / 853 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,22 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,50 g |
Tuky | 30,79 g |
– nasycené | 7,39 g |
– nenasycené | 14,28 g |
–– mononenasycené | 11,26 g |
–– polynenasycené | 3,02 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 1,65 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 399 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 102,95 g |
– cukry | 61,10 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
1 lžíce 1 lžíce horké vody | Voda | 18 ml |
4 lžíce 4 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 60 g |
5 lžic 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 1 kompotované mandarinky | Mandarinka čerstvá | |
3 3 smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
2 2 ztužovače šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
1 1 vanilkový cukr (nebo cukr na doslazení) | Cukr vanilkový | |
2 2 marcipánové hmoty | Fondán | |
cukr moučka na vál | Cukr bílý | |
kakao na posyp | Kakao prášek |