Nutriční hodnoty (Bramboráky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 139 kJ / 511 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,73 g |
| Tuky | 8,89 g |
| – nasycené | 2,41 g |
| – nenasycené | 3,81 g |
| –– mononenasycené | 3,00 g |
| –– polynenasycené | 0,81 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 15,17 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 153 mg |
| Sůl | 0,26 g |
| Sacharidy | 81,60 g |
| – cukry | 7,36 g |
| ––– laktóza | 2,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 velkých brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 5-8 stroužků 5-8 stroužků česneku (dle chuti) | Česnek čerstvý | 45.5 g |
| 50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce polohrubé mouky (je-li potřeba) | Mouka pšeničná polohrubá | 11 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce majoránky (dle chuti) | Majoránka sušená | 20 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej na smažení | Olej řepkový |