Nutriční hodnoty (Polévka "Varmuža")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 904 kJ / 1 172 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,52 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,23 g |
Tuky | 102,73 g |
– nasycené | 47,83 g |
– nenasycené | 50,42 g |
–– mononenasycené | 41,25 g |
–– polynenasycené | 9,17 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 4,88 g |
Cholesterol | 529 mg |
Sodík | 2,62 g |
Sůl | 6,32 g |
Sacharidy | 26,88 g |
– cukry | 4,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Asi 100 g 100 g slaniny (množství všech surovin závisí od množství polévky, já dělala 1 litr) | Špek | 100 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
asi litr litr mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1,5 lžíce 1,5 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 22.5 g |
1-2 1-2 vajíčka | Vejce slepičí | 105 g |
100 g 100 g libové klobásy (nebo salámu) | Klobása | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
masox (nemusí být) | Bujón hovězí | |
pažitka na ozdobení | Pažitka čerstvá | |