Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka "Varmuža")

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 904 kJ /
1 172 kcal
Bílkoviny33,75 g
– z toho živočišné bílkoviny30,52 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,23 g
Tuky102,73 g
– nasycené47,83 g
– nenasycené50,42 g
–– mononenasycené41,25 g
–– polynenasycené9,17 g
––– omega 30,15 g
Vláknina4,88 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 2,62 g
Sůl6,32 g
Sacharidy26,88 g
– cukry4,20 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
Asi 100 g 100 g slaniny (množství všech surovin závisí od množství polévky, já dělala 1 litr) Špek 100 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
asi litr litr mléka Mléko kravské polotučné 1,5%
1,5 lžíce 1,5 lžíce dětské krupičky Krupice pšeničná jemná 22.5 g
1-2 1-2 vajíčka Vejce slepičí 105 g
100 g 100 g libové klobásy (nebo salámu) Klobása 100 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
masox (nemusí být) Bujón hovězí
pažitka na ozdobení Pažitka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.