Nutriční hodnoty (Polévka "Varmuža")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 904 kJ / 1 172 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,23 g |
| Tuky | 102,73 g |
| – nasycené | 47,83 g |
| – nenasycené | 50,42 g |
| –– mononenasycené | 41,25 g |
| –– polynenasycené | 9,17 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 4,88 g |
| Cholesterol | 529 mg |
| Sodík | 2,62 g |
| Sůl | 6,32 g |
| Sacharidy | 26,88 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Asi 100 g 100 g slaniny (množství všech surovin závisí od množství polévky, já dělala 1 litr) | Špek | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| asi litr litr mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 22.5 g |
| 1-2 1-2 vajíčka | Vejce slepičí | 105 g |
| 100 g 100 g libové klobásy (nebo salámu) | Klobása | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| masox (nemusí být) | Bujón hovězí | |
| pažitka na ozdobení | Pažitka čerstvá | |