

Borůvková bábovka
Suroviny
- 4 vejce
- 200 g moučkového cukru nebo 150g fruktozy
- 1 vanilkový cukr
- 125 ml mléka
- 125 ml oleje
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 250 g borůvek ( i více)
- sádlo na vymazání
- strouhanka na vysypání formy
Postup přípravy receptu
Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem (nebo zvoleným cukrem pro diabetiky), přidáme mléko, olej, mouku s práškem do pečiva, sníh z bílků.
Těsto dáme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Střídavě vkládáme těsto a borůvky, prostřídáme cca 3 krát, poslední vrstva je těsto, které posypeme zbytkem borůvek a špachtlí opatrně z povrchu zarovnáme borůvky do těsta. Těsto odhrneme od středu formy, aby po upečení bylo dno rovné.
Troubu předehřejeme na 180°C a při pečení respektujeme vlastní troubu. Já pekla horkovzduchem na 180 °C 30 min., pak jsem teplotu vypnula a při zapnutém ventilátoru ještě 10 min. dopékala.
Poznámka
Doporučuji kvůli sněhu s formou zacházet velmi opatrně a ani nebouchat dvířky trouby. Borůvky je dobré poprášit moukou nebo kokosem, aby neklesly ke dnu.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 133 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Borůvková bábovka
-
evca13: Děkuji moc, jsem ráda, že chutná
-
Recept jsem vyzkoušela už asi 3x
. Moc dobrý recept
. Teď ho mám v troubě s červeným rybizem.
-
Miquel: Díky moc
a dík za parádní foto
-
Dělal jsem podobně
-
katyvypl:jsem moc ráda, že se povedlo a chutná
-
Děkuji za recept!
Bábovky se mi nikdy moc nedařily, ale dle tohoto receptu se mi bábovka povedla jedna radost!
Přidávám fotku.
-
A další dobrůtka
+ 5.
-
Spagetka,perfektní,dávám do oblíbených a bodíček.
-
No, super nápad s těma borůvkama
-
pekna forma na babovku...ja mam taku rozcapenu...