Nutriční hodnoty (Budvar játra)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 394 kJ / 1 767 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 88,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,03 g |
| Tuky | 130,58 g |
| – nasycené | 58,83 g |
| – nenasycené | 63,87 g |
| –– mononenasycené | 53,21 g |
| –– polynenasycené | 10,66 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 2,57 g |
| Sodík | 2,38 g |
| Sůl | 5,90 g |
| Sacharidy | 44,23 g |
| – cukry | 17,04 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 500 g |
| 100-150 g 100-150 g anglické slaniny | Anglická slanina | 125 g |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 větší rajčata nebo přiměřené množství cherry rajčátek | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 2 2 opravdu plné lžíce sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| plná lžíce lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| 1,5 dcl 1,5 dcl piva | Pivo světlé 10ᵒ | 150 ml |