Nutriční hodnoty (Jahelník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 8 078 kJ / 1 931 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,10 g |
| Tuky | 47,04 g |
| – nasycené | 20,16 g |
| – nenasycené | 21,28 g |
| –– mononenasycené | 14,07 g |
| –– polynenasycené | 7,21 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 23,90 g |
| Cholesterol | 599 mg |
| Sodík | 418 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 302,31 g |
| – cukry | 122,41 g |
| ––– laktóza | 24,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g jáhel | Jáhly | 250 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 50 g 50 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 50 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 hrst 1 hrst hrozinek | Rozinky | 50 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1 1 malý meruňkový kompot | Meruňka zavařená | |
| 30 g 30 g cukru | Cukr bílý | 30 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka na vysypání | Mouka pšeničná hladká |