Znojemská pečeně s rýží

MiskaM Kuchařka:

Vepřové maso 17 názorů

Suroviny

1 kg vepřové pečeně v celku
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
2 středně velké cibule
olej
20 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
špetka tymiánu
2 lžičky mleté sladké papriky
1/2 kostky masoxu
3 středně velké sterilované okurky
2 lžíce hladké mouky
citronová šťáva (nebo lák z okurek)
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a všechno koření. Za častého míchání restujeme 10-15 minut.

  2. Pak vložíme očištěné a osolené maso a během 5-6 minut opečeme ze všech stran.

  3. Zasypeme paprikou, zalijeme vřelou vodou, přidáme masox, okurky nakrájené na kostičky a necháme dusit 50-60 minut.

  4. Poté maso vyjmeme, do vařící se omáčky nalijeme mouku rozmíchanou ve studené vodě a vaříme cca 20 minut aby mouka v omáčce nebyla cítit.

  5. Dochutíme solí, případně lákem z okurek (či citronovou šťávou). Maso nakrájíme na tenké plátky a omáčku přecedíme na maso.

  6. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 43 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Znojemská pečeně s rýží

  • mata3636 mata3636

    casino: konečne niekto, kto má na preváranie múky taký istý názor ako ja. ešte aj to prirovnanie k vareniu cestovín máme spoločné:-)
    inak, nedávno som na FB videla rcp na nepečené Nutelové guličky. v recepte, okrem iných surovín, bola surová hladká múka. tak to zas nie, to som kukala ako puk:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    :-)Nerad sklouzávám do osobní roviny, leč obávám se, že se mýlíte: NEPOCHOPÍ ;-(

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    MiskaM: Asi tady budou náročnější strávníci a Vy už zase myslíte jen na sebe, nikoliv na ty, kterým recept nabízíte. Už se opakuju jako Vy s Těmi doublerecepty, ale třeba to konečně pochopíte. ........

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    casino: nechte se prupovídky at si každý vaří jak chce. Všichni nevaříme stejně. Někdo vaří tak někdo zase jinak. Ja vařím takto a doma nikdo žádné prupovídky nemá a nic nenamítá jenom tady :-!

    Odpovědět

  • casino casino

    Stejně jako SVÍČKOVÁ, tak i ZNOJEMSKÁ se může dělat z kdečeho, třeba i drštěk:-D ale SVÍČKOVÁ i ZNOJEMSKÁ bez přívlastku se původně vaří z hovězího masa...
    Na receptu mě překvapují půlené okurky:-O Malé množství krájím na kostičky, větší množství strouhám na velké slzičce.
    ***
    Vím, všude se píše, že mouka se vaří min. 20 minut (aniž se zohledňuje, zda již nebyla předem tepelně upravená, např. mouka pražená nasucho, či jako zásmažka)
    No, možná i těstoviny by se měly vařit 20 minut, že ;-):-):-D
    Je-li jako zde použita záklechtka, tak vy opravdu NA CHUTI poznáte že byla vařena (probublávala) pouze 6 minut? Občas mouku povařím asi 10 minut a nikdo mi křivého slova neřekne. A to mám prosím strávníky vychované tak, že mi neodpustí ani ň :-D
    ***
    Edit
    ...v mezičase se okurčičky stihly nakostečkovat:-)

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    cathleen: no oni i prodávají koření v takových pytlickach ze se to nemusí pak lovit v omáčce ale ja to vždy dělám takto ale můžu to tak zkusit :-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    MiskaM: pokud okurky pokrájíš na kostičky, pak s masem dusíš a poté omáčku přecedíš na maso - kostičky okurek ti zůstanou v cedníku, ne v omáčce.
    Jestli ji cedíš jen kvůli koření, je vhodnější ho v omáčce vařit v pytlíčku z gázy nebo v čajovém vajíčku ;-)

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    cathleen: do postupu jsem to upravila to tmavě co vidíte jsou okurky a jelikož jsem to fotila dost pozdě večer tak je to blbě znát ale i ja vidím že tam jsou okurky nic jiného.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    MiskaM: dopíšeš do receptu? A jsou opravdu krájené jen na půlky? Ne všichni, kdo přijdou, jsou zdatní kuchaři - je třeba složitější recept psát i pro ně.
    Můžu se zeptat, co to tedy je, ty tmavé kousky? Jen ze zvědavosti:-8

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    cathleen: špek a ani anglická tam není tak nevim proč bych to tam psala když to jsou jasně okurky. :-D okurky pryč nejdou nechávám je ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Rozumím dobře, že na maso naliješ jen přecezenou omáčku? Na fotu v ní máš okurku a ty tmavé kousky mi přijdou jako kousky špeku nebo anglické - ale o ní v receptu nepíšeš.
    Okurky tedy vaříš jen přepůlené a pak jdou pryč?

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    magdalenka: tak vaření mě baví a moc ráda peču :-8 doma vařím a peču skoro cca denně. A děkuji i když třeba nebude za co :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja nepochybujem, že rada varíš, že sú doma spokojní. Je tu veľa dobrých receptov na znojemskú (myslím, že nosíš drevo do lesa), neviem, či si si ich prezrela. Možno by si sa poučila aj ty. Nemám nič proti tebe, nechcem ťa znechucovať, len sa snažím ti vysvetliť, prečo sú komentáre pod tvojimi receptami a ktoré sa ti nepáčia.
    Veď určite vieš variť aj niečo skvelé, originálne, ktorým užívateľov týchto stránok prekvapíš.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    maris: psala jsem hovězí pač i to jde k omáčce. Dělala jsem vepřové pač i vepřové může být a navíc je vepřové levné oproti hovězímu. Jinak všechny suroviny jsou správně a pokud se to někomu nelíbí tak nevím. Ale jak už jsem psala jedno 100 lidí 100 chutí všichni nemůžeme mít stejné chutě.

    Odpovědět

  • maris maris

    MiskaM: promiň, ale potom nevím, proč v receptu uvádíš šest minut, když jsi omáčku provářela dvacet. Vidím, že už jsi to tam opravila, ale kdyby ivulinka na to neupozornila, tak to tam necháš. Potom taky nevidím důvod, proč v surovinách uvádíš hovězí maso, ale v závorce, že jsi použila vepřové. Je to velký rozdíl nejen v chuti, ale i v době dušení. Asi budeš mít opět pocit, že sklízíš jen kritiku, ale tak to není, ale máš v receptu nejasnosti.;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo