Nutriční hodnoty (Koláč kynutý litý s ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 862 kJ / 2 357 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,00 g |
| Tuky | 90,24 g |
| – nasycené | 53,32 g |
| – nenasycené | 32,39 g |
| –– mononenasycené | 28,21 g |
| –– polynenasycené | 4,18 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 564 mg |
| Sodík | 531 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 333,29 g |
| – cukry | 119,37 g |
| ––– laktóza | 12,97 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g mouky polohrubé | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 250 ml 250 ml mléka (tolik, aby těsto bylo tekuté) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1-2 1-2 žloutky (nemusí být) | Vaječný žloutek | 34.5 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| ovoce (dle sezony) | Jahody čerstvé | |
| tuk na vymazání pekáče | Margarín | |
| hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání pekáče | Mouka pšeničná hrubá | |
| 1 lžíce 1 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 45 g |