Nutriční hodnoty (Kuřecí kopřivové závitky s parmazánem a křepelčími vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 498 kJ / 1 075 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 106,57 g |
| – nasycené | 42,63 g |
| – nenasycené | 61,88 g |
| –– mononenasycené | 49,93 g |
| –– polynenasycené | 11,95 g |
| ––– omega 3 | 1,92 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 21,00 g |
| – cukry | 5,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kuřecí řízky (4x150 g) | Kuře prso | |
| 8 8 křepelčích vajec (vařených natvrdo) | Vejce křepelčí | |
| 100 g 100 g slaniny (gazdovské nebo oravské) | Špek | 100 g |
| 1 hrst 1 hrst kopřivových špiček (max. 3-4 cm dlouhých) | ||
| 40 g 40 g parmezánu | Parmezán | 40 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| jarní cibulka (dle chuti) | Cibulka jarní čerstvá | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |