Nutriční hodnoty (Králík podle uzenáře – podle knihy Králík na 250 způsobů od Pavla Biška)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 732 kJ / 892 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,93 g |
| Tuky | 74,77 g |
| – nasycené | 40,34 g |
| – nenasycené | 32,80 g |
| –– mononenasycené | 22,75 g |
| –– polynenasycené | 10,05 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 8,90 g |
| Cholesterol | 202 mg |
| Sodík | 1,17 g |
| Sůl | 2,79 g |
| Sacharidy | 22,88 g |
| – cukry | 8,58 g |
| ––– laktóza | 3,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Naporcovaný králík | Králík | |
| 50 g 50 g šunky | Šunka vepřová vařená | 50 g |
| 100 g 100 g žampionů nakrájet (nebo konzervu) | Žampion čerstvý | 100 g |
| 1 1 párek | Párek vepřový | 80 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce tuku (olej nebo sádlo) | Margarín | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 dl 1 dl smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| kousek kousek bujonové kostky | Bujón hovězí | |
| citronová šťáva - podle chuti | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |