Nutriční hodnoty (Nachos zapečené s pikantní sýrovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 908 kJ / 1 173 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 96,25 g |
| – nasycené | 64,00 g |
| – nenasycené | 28,28 g |
| –– mononenasycené | 25,50 g |
| –– polynenasycené | 2,78 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 330 mg |
| Sodík | 1,59 g |
| Sůl | 3,88 g |
| Sacharidy | 25,19 g |
| – cukry | 25,00 g |
| ––– laktóza | 24,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 sáčky 2 sáčky tortilla chips nachos (sýrové - po 125 g) | ||
| mexické koření nebo Taco seasoning (Carnitas), případně jiné "mexické" | Koření Argentina | |
| 150 g 150 g plátkového toustový sýr typu "chedar" | Gouda 45% t. v s. | 150 g |
| 500 ml 500 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
| 1 1 větší konzerva rajského protlaku | Protlak rajčatový | |
| 1 1 pórek (pouze světlá část) | Pórek čerstvý | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce sladké chilli omáčky | Chilli omáčka | 37.5 ml |
| hrst hrst zelených oliv (nemusí být) | Olivy čerstvé nezralé | |
| sůl | Sůl mořská |