Nutriční hodnoty (Polévka z kuřecích krků s nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 132 kJ / 749 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,57 g |
| Tuky | 11,30 g |
| – nasycené | 3,46 g |
| – nenasycené | 5,03 g |
| –– mononenasycené | 3,53 g |
| –– polynenasycené | 1,49 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 12,84 g |
| Cholesterol | 266 mg |
| Sodík | 214 mg |
| Sůl | 0,43 g |
| Sacharidy | 128,64 g |
| – cukry | 13,92 g |
| ––– laktóza | 3,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8-10 ks 8-10 ks kuřecích krků | Kuře krky | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1-2 1-2 mrkve | Mrkev čerstvá | 75 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1/2 1/2 pytlíku mraženého hrášku (čerstvý) | Hrášek zelený mražený | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 3 litry 3 litry vody | Voda | 3000 ml |
| 1 1 polévková lžíce másla | Máslo kravské | 1 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 70 ml 70 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 70 ml |
| 15 dkg 15 dkg hrubé mouky nebo krupice | Mouka pšeničná hrubá | 150 g |
| nakrájená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |