Nutriční hodnoty (Houbová omáčka dle Jitky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 6 800 kJ / 1 625 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,70 g |
| Tuky | 100,54 g |
| – nasycené | 27,21 g |
| – nenasycené | 68,67 g |
| –– mononenasycené | 50,16 g |
| –– polynenasycené | 18,51 g |
| ––– omega 3 | 5,66 g |
| Vláknina | 25,80 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 483 mg |
| Sůl | 1,13 g |
| Sacharidy | 115,00 g |
| – cukry | 65,20 g |
| ––– laktóza | 53,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g čerstvých lesních hub | Hřib čerstvý | 300 g |
| 100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
| 65 g 65 g oleje | Olej řepkový | 65 ml |
| 150-200 g 150-200 g smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 175 ml |
| 950 ml 950 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 950 ml |
| 60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |