Nutriční hodnoty (Jahodovo-šlehačkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 556 kJ / 2 762 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,20 g |
| Tuky | 131,65 g |
| – nasycené | 41,47 g |
| – nenasycené | 73,39 g |
| –– mononenasycené | 54,89 g |
| –– polynenasycené | 18,50 g |
| ––– omega 3 | 2,86 g |
| Vláknina | 9,65 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 699 mg |
| Sůl | 1,77 g |
| Sacharidy | 323,85 g |
| – cukry | 268,10 g |
| ––– laktóza | 20,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 5 lžic 5 lžic moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 5 lžic 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1 1 rovná lžička kakaa | Kakao prášek | |
| 600 ml 600 ml Rama cremefine ke šlehání (3 ks) | Rostlinná šlehačka | 600 ml |
| 2 2 želatinové ztužovače šlehačky | Ztužovač želatinový | |
| 1 1 jahodový kompot (410 g, nebo 250 g mražené jahodové dřeně) | Jahody zavařené | |
| 3 lžíce 3 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 36 g |
| 400 g 400 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku želatiny (10 g) | Želatina vepřová | |
| 100 g 100 g jahodové dřeně | Jahody čerstvé | 100 g |
| 100 g 100 g bílé čokolády | Čokoláda mléčná 25% | 100 g |
| 100 g 100 g mléčné čokolády | Čokoláda mléčná 35% | 100 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| polohrubá mouka | Mouka pšeničná polohrubá |