Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na houbách a na smetaně

Skvělá možnost jak zužitkovat mražené nebo sušené houby. Smetanové omáčky mají v naší kuchyni velkou tradici. A takové spojení vepřové plece, voňavých hub a lahodné smetanové omáčky, tím opravdu nešlápnete vedle.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabina_I

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 486 kJ /
1 311 kcal
Bílkoviny111,36 g
Tuky78,94 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 442 mg
Sodík 362 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy36,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, odblaníme a odřežeme tuk, pokud je maso více prorostlé. Krok 2: Rozpustíme sádlo, přidáme neosolené kostky masa, nahrubo nakrájenou cibuli a maso necháme zatáhnout. Přidáme drcený kmín, sůl, pepř, polévkové koření. Krok 3: Houby provaříme v 0,5 l vody ve vedlejším hrnci, tak abychom z nich uvařily silný houbový vývar. Krok 4: K masu přilijeme 300 ml vody a pod pokličkou dusíme doměkka, přibližně 55-65 minut. Krok 5: Když je maso měkké a voda skoro vydušená, nalejeme houbový vývar s houbami k masu a na minimálním ohni chvíli provaříme. Krok 6: Pak přidáme 250 ml smetany na vaření (může být i zakysaná, chuť je jemnější) s rozmíchanými 2 lžícemi hladké mouky a povaříme ještě 5-10 minut.

Zveřejněno 4. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na houbách a na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZyE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na houbách a na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZyE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Výborné:-):-):-)

Vyzkoušeno a dobre to je.

Jozefa Rubešová 16. 3. 2016 12:02
vynikající,dnes k obědu,dávam bodík:-p:yes:

SKLAR: mám vlastní domácí,kterou si dělám, opravila jsem v receptu.

Zvláštní mluvit negativně o chuťových náhražkách při vaření hub,a na druhou stranu do pokrmu nasypat Podravku.Není podravka náhražka,něčeho?

Vanda Galušková 6. 4. 2013 08:53
:-)Dobrota

janulkae 5. 9. 2012 09:35
Vařím už po několikáté a je to levné,rychlé a vynikající...prostě vážně super recept,posílám bodík:-p:yes:

Mí dva mrňousové si moc pochutnali, lepší vysvědčení neznám....

Právě vařím,vune bezvadná.Už se těšíme až to bude:yes:

Výborný recept:yes:!!!!!Něco úžasného,mňam a doporučuji!!!!!!;-)

právě to vařím a podle vůně, co se line...to bude báječné:yes::-)

Výborný recept ! Dnes budu dělat již podruhé, jelikož poprvé jsme se olizovali až za ušima ;-)

Právě jsme dojedli, posílám bodík. Houby milujem, takže super recept:-p

dávám :yes:dnes bude k obědu:-D

:-p

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
vepřové na houbách se smetanou, veprove maso na houbach se smetanou, vepřová plec na smetaně, vepřové plecko na houbách, plecko na houbách, vepřová plec recepty, maso na houbách a smetaně, vepřové plecko na houbách recepty, vepřová panenka na houbách, vepřové plátky na houbách se smetanou, vepřové na houbách, veprova plec, vepřové plecko na smetaně, vepřové maso na smetaně, maso na houbách se smetanou, roštěná z vepřového masa na houbách, veprova roštěná na houbách, vepřové maso na houbách a smetanou, vepřova kyta na houbach, plec na smetaně

Suroviny:
plec vepřová, cibule, sádlo, houby, sůl, pepř mletý, kmín drcený, koření polévkové, smetana na vaření, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu