Nutriční hodnoty (Zaječický jablkový perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 25 856 kJ / 6 180 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 79,00 g |
| Tuky | 219,33 g |
| – nasycené | 76,59 g |
| – nenasycené | 121,97 g |
| –– mononenasycené | 63,68 g |
| –– polynenasycené | 58,29 g |
| ––– omega 3 | 8,10 g |
| Vláknina | 59,50 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 356 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 915,95 g |
| – cukry | 554,95 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g nakyslých jablek | Jablko čerstvé | 600 g |
| 350 g 350 g hnědého třtinového cukru | Cukr třtinový | 350 g |
| 100 g 100 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| 100 g 100 g rozinek (nebo brusinek) | Rozinky | 100 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 450 g 450 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 450 g |
| 2 2 kypřicí prášky do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 2 lžíce 2 lžíce arašídového oleje | Olej podzemnicový | 30 ml |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 70 g 70 g moučkového cukru | Cukr bílý | 70 g |
| 70 g 70 g kakaa | Kakao prášek | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mléka (nemusí být) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
| mleté ořechy | Vlašské ořechy mleté |