Nutriční hodnoty (Zaječický jablkový perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 25 856 kJ / 6 180 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 79,00 g |
Tuky | 219,33 g |
– nasycené | 76,59 g |
– nenasycené | 121,97 g |
–– mononenasycené | 63,68 g |
–– polynenasycené | 58,29 g |
––– omega 3 | 8,10 g |
Vláknina | 59,50 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 356 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 915,95 g |
– cukry | 554,95 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g nakyslých jablek | Jablko čerstvé | 600 g |
350 g 350 g hnědý cukr | Cukr třtinový | 350 g |
100 g 100 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
100 g 100 g rozinek nebo brusinek | Rozinky | 100 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
450 g 450 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 450 g |
2 2 prášky do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
2 lžíce 2 lžíce arašidového oleje | Olej podzemnicový | 30 ml |
papír na pečení | ||
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
70 g 70 g práškového cukru | Cukr bílý | 70 g |
70 g 70 g kakaa | Kakao prášek | 70 g |