Nutriční hodnoty (Pravý řecký salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 8 965 kJ / 2 143 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,29 g |
| Tuky | 180,86 g |
| – nasycené | 48,24 g |
| – nenasycené | 129,42 g |
| –– mononenasycené | 111,08 g |
| –– polynenasycené | 18,34 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 25,22 g |
| Cholesterol | 203 mg |
| Sodík | 4,72 g |
| Sůl | 11,25 g |
| Sacharidy | 70,45 g |
| – cukry | 32,84 g |
| ––– laktóza | 3,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velká rajčata (asi 700 g) | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 1 velká okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 2 2 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 138 g |
| 1 1 ledový salát (nebo jiný) | Salát ledový čerstvý | 400 g |
| 100 g 100 g černých oliv bez pecek | Olivy čerstvé zralé | 100 g |
| 125 ml 125 ml olivového oleje (i méně) | Olej olivový | 125 ml |
| 50 ml 50 ml citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 50 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce sekaného čerstvého koriandru | Koriandr listy čerstvé | 45 g |
| 1 špetka 1 špetka cukru krystal | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 225 g 225 g fety | Sýr feta | 225 g |