Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Palačinkové měšce s mletým masem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 031 kJ /
2 876 kcal
Bílkoviny195,17 g
– z toho živočišné bílkoviny148,57 g
– z toho rostlinné bílkoviny46,60 g
Tuky99,80 g
– nasycené21,35 g
– nenasycené64,82 g
–– mononenasycené46,69 g
–– polynenasycené18,13 g
––– omega 34,06 g
Vláknina50,75 g
Cholesterol 912 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,48 g
Sacharidy287,06 g
– cukry61,34 g
––– laktóza29,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600 ml 600 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 600 ml
2 2 větší vejce Vejce slepičí 140 g
zhruba 230 g 230 g hladké mouky podle potřeby Mouka pšeničná hladká 230 g
sůl Sůl mořská
trošku trošku oleje Olej řepkový
zhruba 550 g 550 g mletého masa mix vepřové s hovězím Vepřová plec 550 g
4 lžíce 4 lžíce oleje Olej řepkový 44 ml
100 g 100 g cibule 1 středně velká Cibule čerstvá 100 g
15 g 15 g sladké mleté papriky Paprika červená sušená 15 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
oregáno Oregano sušené
3 3 větší stroužky česneku Česnek čerstvý 210 g
70 70 g rajčatového protlaku 1 malá plechovka(kečup) Protlak rajčatový
150 g 150 g čerstvých žampionů Žampion čerstvý 150 g
velká paprika kapie (nebo jiné 200 g č.v.,) Paprika červená čerstvá
20 20 g hladké mouky 2 lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kostka 1 kostka Masoxu (možno vynechat) Bujón hovězí 10 g
1-2 1-2 dlouhé listy pórku na svázaní měšců Pórek čerstvý
mrkev celer + různá zelenina na přízdobu Mrkev čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.