Nutriční hodnoty (Ředkvičková polévka s brokolicí a kysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 391 kJ / 332 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,84 g |
| Tuky | 18,78 g |
| – nasycené | 8,98 g |
| – nenasycené | 6,86 g |
| –– mononenasycené | 5,83 g |
| –– polynenasycené | 1,03 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 8,92 g |
| Cholesterol | 295 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 4,09 g |
| Sacharidy | 23,25 g |
| – cukry | 11,17 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 svazek 1 svazek ředkviček i s lístky | Ředkvička čerstvá | 110 g |
| 1/2 1/2 brokolice (menší půlka) | Brokolice čerstvá | 250 g |
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička šalvěje | Šalvěj čerstvá | 5 g |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| vývar masový (nebo bujon) | Vývar masový | |
| trochu trochu kopru | Kopr nať čerstvý | |
| kadeřavá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| jíška | Jíška máslová | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžička 1 lžička Vegety | Kořenící směs sypká | 5 g |
| 1 špetka 1 špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| vývar masový (nebo bujon) | Vývar masový |