Nutriční hodnoty (Česká omáčka na těstoviny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 13 151 kJ / 3 143 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 144,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 80,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,01 g |
| Tuky | 103,67 g |
| – nasycené | 28,63 g |
| – nenasycené | 66,46 g |
| –– mononenasycené | 49,70 g |
| –– polynenasycené | 16,76 g |
| ––– omega 3 | 2,65 g |
| Vláknina | 20,11 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 510 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 399,63 g |
| – cukry | 28,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g těstovin (dle vlastního výběru) | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 250 ml 250 ml pasírovaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 250 g |
| 5 lžiček 5 lžiček kvalitního kečupu | Kečup sladký | 25 ml |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku (podle chuti i více) | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| strouhaný tvrdý sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |