Nutriční hodnoty (Pravěký perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 629 kJ / 2 540 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,01 g |
| Tuky | 10,00 g |
| – nasycené | 2,00 g |
| – nenasycené | 6,00 g |
| –– mononenasycené | 1,00 g |
| –– polynenasycené | 5,00 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 88 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 536,57 g |
| – cukry | 166,43 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky (pokud chcete, aby byl opravdu jako v pravěku, tak nějakou hrubší) | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| cca 5 pl 5 pl medu | Med nepasterovaný | 180 g |
| 5 čl 5 čl pepře | Pepř černý | 50 g |
| (pokud chcete perník sladší, přidejte cukr) | Perník | |
| (pokud je medu málo, přidejte trochu vody) | Med nepasterovaný |