

Pečený tolstolobik
Suroviny
- 1 kg tolstolobig (maso)
- sůl
- mletý pepř
- 5 dkg másla (nebo 5 cl oleje
- 2 dkg hladké mouky
- 1 citron
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
Naporcovaného tolstolobika osolíme, opepříme, obalíme v mouce a dáme péct na pánev s rozpáleným máslem nebo olejem. Během pečení pokapáváme citronem a potíráme máslem nebo olejem.
Do červena opečeného tolstolobika podáváme s vařeným bramborem nebo opečeným pečivem a posypaným sekanou petrželkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený tolstolobik
-
Zrovna jdeme zkoušet
-
Andrea Krausová:
-
Zrovna jsem použila váš recept,mám ho v troubě...vypadá lahodně,to bude mnamka
-
misza: tak fan
, díky
-
Hezký recept, krásná fotka.
Jani R. píše se Tolstolobik
-
Tolstolobika míváme někdy na Vánoce místo kapříka. Je vynikající.
Jen si nejsem fakt jistá, jestli se píše měkké, nebo tvrdé I-Y
Mám dojem, že v Rychvaldě, kde jezdíme pro ryby je napsáno tvrdé..
-
Krásně a chutně připravená rybka
+3
-
Evo K.
, kombinaci ryba + citron + petrželka mám ve velké oblibě a tak hned připojuji první boďku, nejen za krásnou a velmi lákavou fotku
, ale i za chuť kterou velmi dobře znám a můžu jen doporučit...
.