Nutriční hodnoty (Řecký nákyp Pasticio)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 233 kJ / 2 685 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 159,91 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 117,87 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,04 g | 
| Tuky | 104,04 g | 
| – nasycené | 39,50 g | 
| – nenasycené | 48,81 g | 
| –– mononenasycené | 38,51 g | 
| –– polynenasycené | 10,30 g | 
| ––– omega 3 | 2,49 g | 
| Vláknina | 15,53 g | 
| Cholesterol | 924 mg | 
| Sodík | 1,05 g | 
| Sůl | 2,47 g | 
| Sacharidy | 270,62 g | 
| – cukry | 28,39 g | 
| ––– laktóza | 13,69 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 300 g 300 g makaronů (nebo kolínek) | Těstoviny pšeničné | 300 g | 
| 200 g 200 g hovězího mletého masa | Hovězí ořez | 200 g | 
| 200 g 200 g vepřového mletého masa | Vepřová plec | 200 g | 
| 400 g 400 g loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 400 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g | 
| 40 g 40 g strouhaného parmezánu (+ na posypání) | Parmezán | 40 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 0,5 svazku 0,5 svazku pažitky | Pažitka čerstvá | 25 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml | 
| 1 špetka 1 špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletá sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g | 
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g | 
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml | 
| 200 ml 200 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 200 ml | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| drcený muškátový květ | Muškát květ sušený |