Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Provensálské vepřové medailonky s dvojí paprikou na smetaně)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 980 kJ /
712 kcal
Bílkoviny18,16 g
– z toho živočišné bílkoviny5,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,56 g
Tuky26,84 g
– nasycené15,73 g
– nenasycené9,53 g
–– mononenasycené6,92 g
–– polynenasycené2,61 g
––– omega 30,22 g
Vláknina22,73 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 142 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy90,90 g
– cukry45,27 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600-800 600-800 vepřové plece Vepřová plec
2 2 větší cibule Cibule čerstvá 140 g
3 3 barevnější úzké a delší čerstvé papriky Paprika červená čerstvá 450 g
1 1 vrchovatá lžíce mleté papriky Paprika červená sušená
2 lžíce 2 lžíce Provensálského koření Provensálské koření 30 g
1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku Protlak rajčatový 15 g
100 ml 100 ml 30% smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
100 ml 100 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 100 ml
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
olej Olej řepkový
sůl Sůl mořská
citronová šťáva nemusí být Šťáva z citrónu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.