Domácí lunchmeat
Lunchmeat není jen tak nějaké maso na chleba. Je to nekorunovaný král víkendového vaření pod stanem, či na chalupě. Při domácí přípravě navíc můžete ovlivnit kvalitu i výslednou chuť této skvělé masové konzervy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 653 kJ / 3 980 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,37 g |
Tuky | 357,57 g |
Vláknina | 6,56 g |
Cholesterol | 552 mg |
Sodík | 5,13 g |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 11,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokud si maso nenecháme umlít u řezníka, je lepší kůži seříznout a lehce povařit ve vodě. Kůže se bude lépe mlít a studený vývar použijeme do masa.
Krok 2: Jemně namleté maso smícháme se všemi surovinami a důkladně prohněteme. Maso zakryjeme a necháme v lednici do druhého dne.
Krok 3: Druhý den připravíme sterilizované rovné (masové) sklenice. Směs masa pořádně do skla utlačíme a okraje sklenic utřeme dosucha. Sklenice uzavřeme.
Krok 4: Maso zavařujeme pomalým varem dvě hodiny a necháme vychladnout. Druhý den to opakujeme a povaříme hodinu. Vychladlé sklenice skladujeme v chladu.
Zveřejněno 16. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí lunchmeat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEMEY
Moje poznámka
Domácí lunchmeat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEMEY
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 1 hodinou
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 10 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 11 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 12 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 13 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 13 hodinami
Maková náplň
mismi před 13 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 15 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 16 hodinami
Suroviny:
bůček,
praganda,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
česnek sušený,
vývar vepřový
Komentáře (4)