Zeleninový boršč

Jana Remkova Kuchařka:

podle jedlíků..cca 3-4 Dietní recepty , Redukční 9 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

Nakrájíme si na kostičky zeleninu do kompotových misek
Mrkev
celer
petržel
kedluben
zelená paprika
červená řepa (uvařená nakrájená na kostičky)
dále 3 ks bobkový list
5 ks nové koření
1 malý rajský protlak
2 sroužky česneku
1 středně velká cibule
červená mletá paprika
olivový olej
sůl
pepř
drcený kmín
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme 15 minut všechnu zeleninu mimo řepy. Přidáme bobkový list, nové koření a červenou papriku. Zalijeme půl litrem vody a dusíme téměř doměkka.

  2. Pak přidáme uvařenou řepu, nakrájenou na kostičky a dále vaříme. Nakrájíme si na kostičky cibuli a na plátky česnek. Obojí orestujeme na olivovém oleji, přidáme rajský protlak, orestujeme.

  3. Zalijeme menším množstvím vody, provaříme a vlijeme do polévky. Ještě necháme projít varem a servírujeme. Osolíme, opepříme podle chuti.

Poznámka

Zdroj-"Zhubněte jednou provždy" - Antónia Mačingová

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninový boršč

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Martina: Když je uvedeno vařená, tak by měla být vařená;-) Já tu informaci mám z knihy od A. M.

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    V receptu na boršč se přidává vařená řepa a v knížce je jen řepa. Tak jak ? Je to jedno ? V knížce je rozpis na 28 detox , který se musí dodržovat, nesmí se měnit, ale na internetu je to napsáno taky jinak. Tak co platí ?

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    pipre:;-);-) Je toho hodně, mám ještě na 2x, tak jsem si to zamrazila na příště;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak na ten boršč se těším, až s tou detoxikační kúrou začneme...jen co přijede dcera :-):yes:+7

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Vypadá dóst jedle:-p:yes::-)):-K

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Mírně sladkokyselou. Není třeba šetřit pepřem, mi to moc chutnalo s tím pepřem. Určitě mám ještě napříště, je toho hodně a zkoušely i vnučky bez pepře a chutnalo jim to;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    nevypadá to nejhůř:-8;-):-D:yes::yes:
    Jani, jakou to má výslednou chuď:-? sladkokyselou nebo jinou:-?

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo