Nutriční hodnoty (Krémová kvasnicová polévka s bazalkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 559 kJ / 373 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,43 g |
| Tuky | 19,81 g |
| – nasycené | 11,31 g |
| – nenasycené | 8,06 g |
| –– mononenasycené | 6,18 g |
| –– polynenasycené | 1,88 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 8,50 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 384 mg |
| Sůl | 1,01 g |
| Sacharidy | 38,55 g |
| – cukry | 3,58 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 jarní cibulky i s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 PL 2 PL másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 PL 2 PL ovesných vloček | Vločky ovesné | 30 g |
| 1/2 KL 1/2 KL drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| 1 1 celá kostka (42 g) kvasnic | Droždí pekařské lisované | |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | 10 g |
| 12 12 větších lístků čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| nasekaný libeček nebo celerová nať | Libeček čerstvý | |
| nať z jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| smažená zavářka (hrášek) Backerbsen | Těstoviny pšeničné |