Nutriční hodnoty (Houbová polévka na paprice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 985 kJ / 474 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,24 g |
| Tuky | 30,83 g |
| – nasycené | 14,61 g |
| – nenasycené | 15,69 g |
| –– mononenasycené | 12,22 g |
| –– polynenasycené | 3,46 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 5,70 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 40,15 g |
| – cukry | 10,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g čerstvých nebo zmrazených hub | ||
| 1,5 l 1,5 l vody nebo vývaru | Voda | 1500 ml |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 1 tavený smetanový sýr | Sýr tavený | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 větší brambor | Brambor zimní | 50 g |