Rohlíčky s povidly

bystrouska Kuchařka: bystrouska

40 porcí Moučníky , Drobné pečivo 9 názorů

Suroviny

25 dkg změklého másla nebo Hery
6 dkg droždí
12 polévkových lžic vlažného mléka
50 dkg polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
špetka soli
povidla
moučkový cukr na obalení
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, rozkrájený změklý tuk, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Ze surovin ručně zpracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílů. Každý díl rozválíme na placku, kterou rozkrájíme na osm dílů. Na širší konec vzniklé výseče dáme lžičku povidel a zabalíme do tvaru rohlíčku (od nejširšího konce k nejužšímu). Rohlíčky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 15 minut - podle své trouby. Ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru.

Poznámka

Jedná se o starý rodinný recept. Těsto nekyne a je to rychlovka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 312 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíčky s povidly

Tématické fráze: rohlíčky s povidly šlehačkové rohlíčky plněné povidly povidlove rohlicky šlehačkové rohlíčky s povidly recepty s povidly s povidly pochválené rohlíčky www rohličky s povidly rohličky spovidly rohlíčky s povidlama mrkvové rohlíčky s povidly recept na rohlíčky s povidly vanilkové rohlíčky s povidly rohlíčky ze šlehačky s povidly rohlicky plnene povidly plnene rohlicky z hery rohlíčky z 6 dkg droždí rohlíčly s povidly rohlíčky s povidli mrkvove rohlicky s povidli

Zapomněl/a jsem heslo