Nutriční hodnoty (Skořicovníky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 751 kJ / 3 526 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,45 g |
| Tuky | 155,67 g |
| – nasycené | 95,23 g |
| – nenasycené | 54,94 g |
| –– mononenasycené | 48,61 g |
| –– polynenasycené | 6,32 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 17,68 g |
| Cholesterol | 705 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,41 g |
| Sacharidy | 457,20 g |
| – cukry | 131,08 g |
| ––– laktóza | 11,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 450 g |
| 0,5 kostky 0,5 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 200 ml 200 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 40 g 40 g cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 70 g 70 g změklého másla | Máslo kravské | 70 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 KL 2 KL mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| 1/4 KL 1/4 KL soli | Sůl mořská | 2 g |
| 100 g 100 g rozehřátého másla | Máslo kravské | 100 g |
| 70 g 70 g práškového cukru | Cukr bílý | 70 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| vejce na potření | Vejce slepičí |