Nutriční hodnoty (Dušené kuře na paprikách, hlívě a kysané smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 225 kJ / 532 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,81 g |
| Tuky | 24,14 g |
| – nasycené | 14,60 g |
| – nenasycené | 8,00 g |
| –– mononenasycené | 6,62 g |
| –– polynenasycené | 1,38 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 14,60 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 109 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 59,30 g |
| – cukry | 38,00 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| porce porce z kuřete | Kuře | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| 3 3 hlívy | Hlíva ústřičná syrová | |
| 1/2 kostky 1/2 kostky slepičího vývaru | Vývar kuřecí | |
| 200 ml 200 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| máslo nebo olej | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská |