Nutriční hodnoty (Lehký bramborový salát s červenou řepou a špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 346 kJ / 1 517 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,91 g |
| Tuky | 65,21 g |
| – nasycené | 11,25 g |
| – nenasycené | 46,68 g |
| –– mononenasycené | 39,68 g |
| –– polynenasycené | 7,00 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 15,74 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 411 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 187,83 g |
| – cukry | 94,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 menší řepy (nebo jeden pohár sterilované) | Červená řepa čerstvá | |
| 1/2 kila 1/2 kila brambor | Brambor zimní | 500 g |
| lístky lístky mladého špenátu | Špenát čerstvý | |
| 3 3 vařená vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| 4 PL 4 PL olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| 4 PL 4 PL vinného octa (nebo balsamico) | Ocet vinný bílý | 80 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 PL 1 PL křenu | Křen čerstvý | 15 g |