Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 60 minut 4 porce Vepřové maso 56 názorů

Suroviny

800 g vepřové plece
400 g cibule 3 velké
500 g růžičkové kapusty
5 stroužků česneku
1 lžíce sádla
2 lžíce sladké mleté papriky
5 kuliček pepře
2 bobkové listy
1 malá snítka čerstvého rozmarýnu
sůl
mletý pepř
voda nebo vývar na podlití
3/4 lžičky solamylu rozmíchaného v troše vody na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a v rozehřátém sádle osmažíme do zlatavé barvy.

  2. Přidáme očištěné maso nakrájené na větší kostky cca 5 cm x 5 cm a prudce restujeme. Osolíme, zasypeme paprikou, pepřem, rychle promícháme a podlijeme vodou do poloviny masa.

  3. Přidáme koření a slabým varem za občasného promíchání dusíme pod poklicí 35 minut.

  4. Mezitím očistíme kapustičky od povadlých lístků a odřízneme zaschlé konce košťálů. Kapustičky necháme 3 minuty povařit v osolené vodě, scedíme a přidáme do hrnce k masu.

  5. Podle potřeby podlijeme a dusíme ještě 10 minut.

  6. Ve 100 ml studené vody rozmícháme 3/4 lžičky solamylu, vlijeme k měkkému masu s kapustou, přidáme prolisovaný česnek a necháme 2 minuty za stálého míchání provařit.

    Podle své chuti dochutíme solí, nebo pepřem a podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Do podobných přidávám recept od Otty Colomba65.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 122 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Kelisova: Děkuji za zájem a milý komentář:-KElizabeth62-děkuji za přidané foto,potěšilo mě to:-8:-K

    Odpovědět

  • Kelisova Kelisova

    <3 mnamka a kapustičku milujeme už víme co zítra bude ;-):yes::yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Saxik: Děkuji za komentář a věřím,že jídlo bude chutnat:-K

    Zároveň děkuji za natočení videa:-8:yes:

    Odpovědět

  • Saxik Saxik(neregistrovaný)

    vyskúšam, určite to bude fajnovosť.<3 :-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Janina: Děkuji za komentář,potěšila jste mě:-K Doufám,že Vám jídlo bude chutnat:-8;-)

    Odpovědět

  • Janina Janina(neregistrovaná)

    Ahojky lidičky recept se mi moc líbí s přítelem si k tomu uděláme houskový knedlík a myslím si že to bude stejně bomba mňam jídlo ;-) posílám paleček hore :yes::yes:<3

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jana Remkova::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Coleta:Leni,děkuji:-*potěšila jsi mě:-K

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Díky za ispiraci, bylo to výborné. Krčily se mi v lednici kapustičky a co s nimi, tak jsem zvolila tvůj recept. Nedala jsem rozmarýn a česnek jsem rozvařila a rozmačkala. Jinak kapusty jsem nechala rozvařit, tím se mi to zčásti i zahustilo. Přidala jsem 1 nové koření. Super alternativa klasické kapusty, kterou dělám dohromady s masem a brambory. Díky a bod.:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    hosta:Jituš děkuji za vysvětlení:-KJá jsem to dříve nestihla:-8


    prosciuto:hosta již odpověděla za mě,ale děkuji za upozornění a cením si toho:-K
    To se málo kdy stane,že jsou lidé takto všímaví a upozorní na kopírování receptů na jiných webech:-K Spíš se setkávám s tím,že u mnoha mých fotek je rozmazáno logo určitého webu a můj recept je publikovaný v časopise pod úplně jiným jménem:-/Nejde mi o to,že dotyčná/ý za to dostane honorář,ale jde mi o slušnost alespoň uvést zdroj ze kterého dotyční recept,nebo inspiraci čerpali:-/
    Před více lety jsem byla administrátory Dobrot požádána,abych své recepty dávala i na jejich web.Takže všechny recepty včetně fotek jsou opravdu moje:-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    prosciuto: ano, například takto: potrava, každá!! potrava je napřed strávená - k tomu tam ta kyselina přece je přítomná. A ty potraviny nepotřebují pro svoje strávení zásaditost, to je naopak - ty potraviny PO STRÁVENÍ v těle (lépe řečeno v krvi) tu kyselost nebo zásaditost vytvářejí. Proto se pH krve mění. Proto taky ty potraviny nazýváme kyselinotvorné nebo zásadotvorné, protože AŽ PO STRÁVENÍ působí kyselinotvorně nebo zásadotvorně.
    Omluvte mě - nadále se nebudu k tomu vyjadřovat, je to neslušné vůči autorce tak krásného receptu.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    prosciuto: ale ne, díky za ostrahu , neukradla, Drahuška uveřejňuje recepty i na tomto portále pod nickem Uška:-D

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    P. Kocíková,

    na http://nase.dobrotynakazdyden.eu/recept/3453-Veprova-plec-na-cibulis-ruzickovou-kapustou#komentare
    istá "kuchárka" ukradla Váš recept.

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Anna Kocikova:
    Mrzí ma to.
    Mne to ale nebude vôbec vadiť, ak všetky komentáre (moje a s nimi súvisiace) vymažete.
    Už sa ohlásili ľudia, ktorí aj keď s tým nesúhlasia, aspoň reagovali.

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: veprove s ruzickovou kapustou vepřové maso s růžičkovou kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou recepty s růžičkovou kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou

Zapomněl/a jsem heslo