Nutriční hodnoty (Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 970 kJ / 710 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,32 g |
| Tuky | 28,22 g |
| – nasycené | 7,94 g |
| – nenasycené | 12,91 g |
| –– mononenasycené | 9,44 g |
| –– polynenasycené | 3,48 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 16,41 g |
| Cholesterol | 851 mg |
| Sodík | 128 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 80,68 g |
| – cukry | 10,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kuchyňsky upravení pstruzi | Pstruh | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 kořenová petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 300 ml 300 ml vývaru | Vývar hovězí | 300 ml |
| máslo | Máslo kravské | |
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| bylinková sůl (použila jsem podravku se středomořskými bylinkami) | Sůl bylinková | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| čerstvá zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 8 8 brambor | Brambor zimní | 400 g |