

Pečený pangasius s bylinkami
Suroviny
- pangasius ( mražený vcelku)
- pórek
- čerstvé bylinky (dle vašich možnosti) já dala šalvěj a oregáno
- sůl
- olivový olej
- citronová šťáva
- koření na ryby
Postup přípravy receptu
Pangasia omyjeme, osušíme a jemně mu nařežeme kůži.
Do ryby (do zářezů) vetřeme koření na ryby, osolíme. Rybu osolíme i uvnitř břišní dutiny.
Břišní dutinu naplníme bylinkami, nakrájeným pórkem, můžeme také nasypat trochu koření. Vnitřek pokapeme mírně citronovou šťávou.
Pangasia vložíme do mírně vymazaného pekáčku, posypeme zbytkem bylinek, pórku, pokapeme citr. sťávou a trochou oliv. oleje a necháme takto "uležet" 2 hodinky před pečením.
Pečeme v troubě přikryté alobalem, po změknutí masa alobal odstraníme a dopečeme dozlatova. Můžeme mírně podlévat. Dobu pečení je těžké určit, záleží na velikosti ryby.
Při servírování otevřeme rybu, odstraníme páteř (kdo nemá rád kůži, odstraní i jí).
Podáváme s bramborem, br. kaší - my měli kus-kus ;-)
Poznámka od kuchařky
Mám ráda takto prodávaného pangase. Častokrát se mi stalo, že jsem při nákupu mražených "filátek" dala rybu péci ( 1,5 kg ) a po otevření trouby na mne v pekáčku smutně koukalo několik velmi malých kousků, ale plavaly alespoň v litru vody.
Člověk si ani neuvědomí, že ryba je před mražením napuštěná vodou a pak vlastně platíte jen 70% ryby a zbytek je jen drahá voda :-(( To jen má zkušenost, možná máte lepší. Ale na to, že je pangas jen sladkovodní ryba z vietnamských rybníků, tak je to drahá zkušenost :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený pangasius s bylinkami
-
Tento recept je fakt mnamka!!!!!
-
rybičky máme rádi, toto vypadá jedle
-
Iljuso a já jsem si nevšimla takové dobroty? To máš celého pangase, že, já bych taky chtěla udělat, ale mám jen filety pangasia. Asi si koupím pstruha na to a ty máš +
-
rybičky já rád
-
Sympatický receptík
Pórek mám moc ráda a taky dělávám třeba makrely na roštu a dovnitř dávám libeček, tady by se hodil třeba taky.
-
Vypadá to velmi dobře
a dávám bodík +7.
-
Pangáska dělám ráda, většinou kupuji v Makru chlazené filety, celou rybku jsem ještě neviděla, ale to bude tím, že jsem ji nikdy nehledala, ale to napravím
. Moc hezký recept, dávám do oblíbených a Tobě bodík - i za krásné fotky
-
...Pangas vcelku je skoro vždy v Makru...kdo máte možnost nákupu tam...
-
Iljušo,to je tedy lákavý receptík.
Taky máme rádi Pangase,právě filátka,kvůli dětem,že tam nejsou kosti.Ale tohle určitě vyzkoušíme,tedy pokud seženu Pangase v celku.
Ale už teď dávám bodík
-
To vypadá báječně, pangasa máme rádi
. Já vždycky kupuju čerstvá filátka, tam tolik vody není. Ale jako Eliza, celého jsem ještě taky neviděla prodávat, musím zarazit do Penny
-
Iljuško, hned po ránu jsi mě potěšila báječným receptem a skvělými fotkami
. Pangase jíme docela často, ale ještě jsem ho neviděla prodávat jinak, než právě ta zmrzlá filátka, o kterých píšeš. Budu se po něm muset poohlédnout...
První bodík letí z mé adresy.