Nutriční hodnoty (Pekařský vepřový závitek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 436 kJ / 1 777 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,40 g |
| Tuky | 134,90 g |
| – nasycené | 60,35 g |
| – nenasycené | 64,45 g |
| –– mononenasycené | 55,11 g |
| –– polynenasycené | 9,34 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 873 mg |
| Sodík | 1,89 g |
| Sůl | 4,60 g |
| Sacharidy | 18,67 g |
| – cukry | 2,88 g |
| ––– laktóza | 1,63 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400-600 g 400-600 g vepřové plece | Vepřová plec | 500 g |
| 2 plátky 2 plátky světlého toustového chleba | Toast pšeničný máslový | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 2 ančovičky (nebo sardelová pasta) | Ančovičky v oleji | |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| vývar | Vývar hovězí | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 50 ml 50 ml bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| kousek kousek sádla | Sádlo vepřové |