Labutí chmýří

pavelk Kuchař: pavelk

Doba přípravy: 60 25 porcí Moučníky , Řezy 11 názorů

Suroviny

Těsto:
6 vajec
1 hrnek hl. mouky
1 hrnek cukru krupice
1 KL prdopeč
Krém:
2 rohlíky jeden den staré
3 hrnky mléka
1/2 hrnku cukru krupice
1 vanilkový cukr
100 g strouhaného kokosu
1 kostka másla
(Drobenka kokosová:)
1 PL másla
100 g kokosu strouhaného
1/2 hrnku cukru krupice
Dochucení :
asi 1/2 sklenice červeného džemu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Z bílků ušleháme sníh a ke konci šlehání přidáme cukr, pak žloutky a jemně zamícháme. Přidáme mouku s prdopečem a opět promícháme.

  2. Těsto vylijeme na plech (30*40 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut při 180 st. C a vychladlý podélně rozkrojíme na dva díly.

  3. Krém:
    Kaiserky namočíme ve dvou hrnkách mléka až změknou, vidličkou je rozmícháme na kaši.

  4. Přidáme kokos a opět zamícháme. Ve zbylém mléce (1 hrnek) uvaříme oba cukry, přidáme kaši s kaiserek a mícháme do zhoustnutí a necháme vychladit.

  5. Máslo utřeme do pěny a stále míchajíc přidáváme postupně kaši a ušlehat do jemného krému.

  6. Drobenka: Máslo, cukr i kokos přismažíme na pánvi až kokos zhnědne.

  7. Dochucení : asi 1/2 sklenice červeného džemu.

  8. 1 plát piškotu potřeme bohatě džemem, polovinou krému, přikryjeme druhým plátem, namažeme zbylým krémem a posypeme drobenkou.

Poznámka

Vysvětlivky:

obsah hrnku = 250 ml

PL = polévková lžíce

KL = kávová lžička

prdopeč = prášek do pečiva

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Labutí chmýří

  • palfinka palfinka

    Dnes jsem upekla a bráním jej vlastním tělem,:-p:yes:Mňamka a ten prdopeč vůbec není na škodu ,krém výborný:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    řezy vypadají nádherně:yes::-D ten krém je opravdu zajímavý;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    :yes::yes::-)):-DNebrlite a zkuste, pak až mudrujte:-))

    Odpovědět

  • Jana Bernátová Jana Bernátová(neregistrovaný)

    No, zdá se mi to trochu podezřelé. Vadí mi pečivo jako součást krému a ten prášek do pečiva se mi zdá zbytečný. Počkám si, až to někdo vyzkoušíte a sdělíte své dojmy pekařské i chuťové. Nicméně na fotce vypadá moučník úžasně.

    Odpovědět

  • kuchtík kuchtík(neregistrovaný)

    casino:kdyby sis pořádně přečetl recept-nedovtipe!

    Odpovědět

  • casino casino

    Frantiska:
    Také mě to pečivo zaujalo... Asi je to imitace běžně používané moučné kaše.
    Trošku mě překvapuje množství mléka; snad by bylo (pro nedovtipy mého formátu) formulaci "...a mícháme do zhoustnutí..." doplnit: mícháme a vaříme do zhoustnutí.

    Lenka: neregi:-//
    Dávat prdopeč do šlehaných těst obecně a do těsta bez tuku jako v tomto případě zvlášť, je něco podobného jako když ten filmový pradlák v "Tenkrát na západě" používal současně opasek + kšandy:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    zajimave .)

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Frantiska:Mě taky, ale v receptu to bylo a já to tak zkusila a krém je krásně nadýchaný a chuťově výborný. Plech těchto řezů ti mí sarančata snědla jen se zaprášilo.:-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    mne zarazilo, proc rohliky ci kaiserky?

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Nevim, proc by se nemohl dat do piskotu prdopec. Je to jistota, ze buchta vybehne, kdyz je v nem vic cukru.:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Pěěěkny recepis, pjééékny...:yes:
    ...tedy, až na ten prdopeč do piškóóótu:no::-O

    Odpovědět

Tématické fráze: labutí chmíří chmíří buchta labutí chmíří labutí maso buchta labutí chmíří recept sněhové labutě labute z bílku řezy labutí chmíří recept na labutí chmíří sněhové labutě top recepty moučník labutí labutí chmíří recept labuť z bílků labutě recept labutě ze sněhu labutě z cukru krém do labutí recept - sněhové labutě labutě ze sněhu recept recept labutí