Maminčina Zelňačka

marenka.j Kuchařka:

Polévky 9 názorů

Přidat další fotografii
32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

2 sáčky kysaného zelí
5 velkých brambor
4 - 5 vajec
2 lžíce hladké mouky
3/4 hrnku mléka
smetana na šlehání (33 % možno i smetana na vaření nebo tatra mléko)
kostka bujónu
sůl
kmín
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit kysané zelí do většího hrnce, kde nám později vznikne zelňačka.

  2. V menších hrnci si uvaříme pokmínované brambory.

  3. Vejce vaříme natvrdo.

  4. Když je zelí měkké (asi po půl hodině) zahustíme ho hladkou moukou rozmíchanou v mléce (připravíme v hrnku) a přidáme uvařené brambory i s tou vodou, ve které se vařily.

  5. Dochutíme pepřem, kostkou bujónu a smetanou.

  6. Nakonec přidáme natvrdo uvařená vejce.

Poznámka

Tento recept mám od své maminky, proto Maminčina. Navíc je velmi jednoduchý, takže přeji všem dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Maminčina Zelňačka

  • ajinka78 ajinka78

    Tak po týhle zelnačce se můžu utlouct :-p děláme ji už léta :-K :yes: posílám bodíka ;-)

    Odpovědět

  • kikina kikina(neregistrovaná)

    :-?:-8 Od mala tuto polévku známe,a je stále chutná,a hodně lidí se ji drží už léta....:yes:

    Odpovědět

  • duck duck(neregistrovaný)

  • Ijanka Ijanka

    Perfektní,i bez masa fakt super :):-p;-):-K:-*

    Odpovědět

  • Milena Milena(neregistrovaná)

    je nutné dávat smetanu?zapoměla jsem koupit:-(

    Odpovědět

  • if197 if197

    Pridala jsem jeste kousky sojoveho masa. Moc dobre, mnam.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    zelí milujeme, vařím podobnou - dochucuji špetkou kopru ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Marenka.j:-)nevím sice jaké zelí kupujete(od kterého dodavatele),ale myslím že vařit ho 30min.je trochu dlouho,a navíc tím zničíte většinu vitamínů,které obsahuje.Myslím že stačí zelí nechat dojít do doby varu a pak zahustit.A jeĺikož zahušťujete syrovou moukou kterou je pak zapotřebí provařit alespoň 15-2Omin,je pak zelí měkké akorát;-).Myslím že po té době co vaříte a prováříte vy musí být zelí neskutečně měkké:-(.
    No ale jinak vypadá polévka docela pěkně a určitě někdy zkusím;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jak originální postup!:-O Dáme si vařit zelí do většího hrnce, kde nám později vznikne zelňačka:-O Už jsem se zlekla, že z toho bude třeba hovězí vývar!:-O

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo