Maminčina Zelňačka

marenka.j Kuchařka:

Polévky 9 názorů

43

Suroviny

2 sáčky kysaného zelí
5 velkých brambor
4 - 5 vajec
2 lžíce hladké mouky
3/4 hrnku mléka
smetana na šlehání (33 % možno i smetana na vaření nebo tatra mléko)
kostka bujónu
sůl
kmín
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit kysané zelí do většího hrnce, kde nám později vznikne zelňačka.

  2. V menších hrnci si uvaříme pokmínované brambory.

  3. Vejce vaříme natvrdo.

  4. Když je zelí měkké (asi po půl hodině) zahustíme ho hladkou moukou rozmíchanou v mléce (připravíme v hrnku) a přidáme uvařené brambory i s tou vodou, ve které se vařily.

  5. Dochutíme pepřem, kostkou bujónu a smetanou.

  6. Nakonec přidáme natvrdo uvařená vejce.

Poznámka

Tento recept mám od své maminky, proto Maminčina. Navíc je velmi jednoduchý, takže přeji všem dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Maminčina Zelňačka

  • ajinka78 ajinka78

    Tak po týhle zelnačce se můžu utlouct :-p děláme ji už léta :-K :yes: posílám bodíka ;-)

    Odpovědět

  • kikina kikina(neregistrovaná)

    :-?:-8 Od mala tuto polévku známe,a je stále chutná,a hodně lidí se ji drží už léta....:yes:

    Odpovědět

  • duck duck(neregistrovaný)

  • Ijanka Ijanka

    Perfektní,i bez masa fakt super :):-p;-):-K:-*

    Odpovědět

  • Milena Milena(neregistrovaná)

    je nutné dávat smetanu?zapoměla jsem koupit:-(

    Odpovědět

  • if197 if197

    Pridala jsem jeste kousky sojoveho masa. Moc dobre, mnam.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    zelí milujeme, vařím podobnou - dochucuji špetkou kopru ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Marenka.j:-)nevím sice jaké zelí kupujete(od kterého dodavatele),ale myslím že vařit ho 30min.je trochu dlouho,a navíc tím zničíte většinu vitamínů,které obsahuje.Myslím že stačí zelí nechat dojít do doby varu a pak zahustit.A jeĺikož zahušťujete syrovou moukou kterou je pak zapotřebí provařit alespoň 15-2Omin,je pak zelí měkké akorát;-).Myslím že po té době co vaříte a prováříte vy musí být zelí neskutečně měkké:-(.
    No ale jinak vypadá polévka docela pěkně a určitě někdy zkusím;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jak originální postup!:-O Dáme si vařit zelí do většího hrnce, kde nám později vznikne zelňačka:-O Už jsem se zlekla, že z toho bude třeba hovězí vývar!:-O

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zelňačka vánoční zelňačka maminčiny recepty cz maminčiny recepty zelňačka recept recept na vánoční zelnačku recepty maminčiny mamincine recepty smetanová zelnacka maminčiny recepty.cz maminčiny zelnacka mleko zelnačka smetanová polévky recepty zelňačka vaření zelnačka zelňačka vánoční recept zelňačka zelnacka z mléka vánoční zelňačka recept vaření zelňačky

Zapomněl/a jsem heslo